Jenny Ström

Strategier i vardagen – En helhetssyn på livet

Många barn lider i det tysta

with 2 comments


Jag läser väldigt många inlägg just nu om hur föräldrar köper PS3, iPhone och annat dyrbart till sina barn, de barnen har något att berätta när de kommer tillbaka till skolan efter lovet.

Men många andra barn skäms för att berätta vad de fått i julklapp. Deras föräldrar har inte ens råd att köpa de spel som säljs till dagens spelkonsoler. Barnen är ofta glada och tacksamma för det som de fått under granen, även om de önskat dyrare saker, men det är när lovet är slut som det blir jobbigt. När barnen jämför vad de fick i Julklapp, och när man ska skriva uppsatser om vad man gjort under lovet.

Samma sak när det är sportlov, sommarlov osv, det är tungt att höra hur de andra åkt slalom i Sälen, rest till varmare länder på vintern och upplevt massor. Det mesta man själv upplevt är en Ålandresa eller möjligen en dagstur till Tom Tits eller Kolmården.

Egentligen är det löjligt, men det känns ledsamt att inte kunna köpa sånt som andra verkar kunna köpa till sina barn.

Verkligheten är hård, men för många barn är den obarmhärtligt grym särskilt nu vid Juletid.

Jenny

Annonser

Written by Jenny Ström

22 december, 2009 den 19:59

Publicerat i Uncategorized

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Verkligheten är grymmare än så. Många av de som reser långt och ofta får detta som en kompensation för att föräldrarna inte är närvarande i vardagen. Jobbet, hobbies och vännerna är viktigare än barnen för dessa karriärssugna föräldrar.

  En dyr present är inte sällan ett (dåligt) sätt att säga förlåt för att jag missade alla fotbollsmatcher, ridlektioner, avslutningar och inte hjälpte till med läxor och konflikter i vardagen.

  Tyvärr är det ofta, men inte alltid, den grymma baksidan av det myntet.

  Göran

  22 december, 2009 at 22:30

  • Sant, det finns nog många kombinationer, själv tillhör jag den som både jobbar mycket, har dåligt samvete, men inte har råd att kompensera det. Men det är nog lika bra. Men det känns jävligt sunkigt när lillpojken säger att nästan alla andra har spelkonsoller, men inte han. Tyvärr är det nog sant. Nå, skam den som ger upp och blir gnällig, ska kolla blocket om det är någon som är desperat efter pengar och vill sälja något intressant 🙂

   Jenny Ström

   22 december, 2009 at 22:56


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: